Karlskrona

Fakta om KarlskronaKarlskrona är en stad som ligger i Blekinge. Här kan man njuta av både stadsliv och skärgårdsliv om man vill. Från början var Karlskrona belägen på ön Trossö, som under 1500-talet ägdes av en bonde. När Blekinge blev svenskt 1658, så kom Trossö att säljas till staten och man valde att använda staden till huvudbas för flottan. Fästningar byggdes så väl som att flera broar kom till. Många människor flyttade nu hit och 1680 fick de sina stadsprivilegier. 1700-talet kom denna stad att vara en viktig handelsstad och under 1800-talet moderniserade man sin flotta, byggde järnvägar och bildade många industrier. IT och teknik är det som kommit att dominera denna stad. Karlskrona finns även med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1998.

Se och göra i Karlskrona

Karlskrona har mycket att se och det finns även mycket att göra och det både sommar och vinter. Det är inte fel att ta en guidad tur och se olika världsarvsmiljöer, mysiga bakgårdar samt höra lite historia. Karlskrona ligger vid havet, så de har en egen skärgård. Denna har runt 1650 öar, kobbar och skär som man kan besöka om man vill.

I staden finns det även museer att gå på. Bland annat så har de Marinmuseet, som ger dig allt om den svenska marinens historia. Dessutom så finns Blekinge läns museum, samt The Kulenovic Collection som har en massa målningar, bland annat en från Leonardo da Vinci.

Karlskrona har även ett av norra Europas vackraste och största torg. Stortorget heter detta och vid detta torg finns två kyrkor som Tessin har ritat. Det är Trefaldighetskyrkan, som kallas Tyska kyrkan och Fredrikskyrkan. På torget står även stadens grundare, Karl XI staty. Missa inte heller att se Gubben Rosenbom, en trästaty som står utanför Sveriges största träkyrka, Amiralitetskyrkan.

Karlskrona har ett återkommande evenemang som är Karlskrona Skärgårdsfest. Upplev världsarvets unika historia när den möter den moderna staden med dess folkliv och puls.

Andra evenemang under sommaren är sommaraktiviteter på Dragsö Camping, Lyckå kammarmusik festival, livemusik på Freddies Lounge. Sedan finns även Torgfesten, drakbåtsfestivalen, sommarswing samt mer därtill.

I Karlskrona finns det även gott om ställen att äta eller fika på. Du har flera restauranger och caféer att välja mellan. Just fika är viktigt i denna stad, då de har en djupt rotad fikakultur. Sedan måste man ju prata om glassen, då de har en egentillverkad glass som är världsberömd. Du kan hitta dem hos flera olika glassbarer runt om i staden.

Bo i Karlskrona

I Karlskrona finns det många olika boendealternativ att välja mellan. Allt från budget till mer lyxigare alternativ finns och du bokar dem på hotellkarlskrona.net. Staden har flera av de mest kända hotellkedjorna här. Bland annat Scandic, Clarion och First Statt. Bland bra hotell hittar du till exempel Hotell Siesta, Hotell Conrad, First Hotel JA och Hotel Aston. Du har även flera bra hotell strax utanför centrum så som Lyckå hotell och Hotell Angöringen. Det finns även andra boendealternativ så som B&B, vandrarhem och camping. Välj det alternativ som passar dig och din plånbok bäst.